Home JAZZ TV
Џоле Грујовски Квартет – Џоле Грујовски – гитара, Филип Димишковски – клавијатури, Оливер Јосифовски – контрабас и Александар Џигер Ванчовски – тапани, се членовите...
Sethstat веќе двесетина години неуморно ја промовираат македонската џез сцена, експериментирајќи во границите на модерниот џез, панк џезот и слободниот џез, а зад себе...
Летечки Пекинезери – составот кој со својот карактеристичен звук кој се движи во рамките на свингот, звуците од 30-тите и 40-тите години на минатиот...
Imaginary Folklore е космополитска мешавина на три силни музички фигури од Аргентина, Италија и Македонија. Позајмувајќи идиоми и форми од џезот, Етиописката и музиката...

Последни написи

ЗЕЛЕНА ТРАНСФОРМАЦИЈА НА БИЗНИСИТЕ

Воведувањето на „Зелениот план“ со цел постигнување на климатска неутралност до 2050 година,наметнува воведување на промени и ревизија на досегашниот начин на градење на...

ИНТЕРНЕТ И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИСКИ СЕРВИС ЗА РАЗВОЈ НА БИЗНИСИТЕ

Интернетот направи револуција и го промени начинот на кој работат компаниите. Со него се овозможи директно поврзување на организациите кои соработуваат во деловното работење...

ИНТЕГРИРАНИ ТУРИСТИЧКИ ПОНУДИ ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА РАЗВОЈ НА ТУРИЗМОТ

По прогласувањето на дел од Осоговските планини во 2020 год. и Малешево во 2021 год. за заштитени подрачја, Источниот регион од државата добива нова...

МЕРКИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ВИСОКА ИНФЛАЦИЈА

Во справувањето со инфлацијата, клучна улога имаат мерките на Народната банка. Таква е состојбата и на светско ниво, улогата на централните банки во справувањето...

за ПРОЕКТОТ

ЗГОТВЕНО НАД ОБЛАЦИ со Марија Гегоска . 200 епизоди по 20 минути. Две премиери неделно со 8 репризи неделно. Рецепти од познати филмски сцени. Што е толку слатко во Синема парадизо? ...
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE