НАСКОРО! Нова телевизија во етерот.

Рок-музика е форма на популарна музика со проминентна вокална мелодија, придружена со гитара, тапани и бас гитара. Таа има силно темпо и често се фокусира околу гитарата(електрична или акустична).

Рок-музиката своите корени ги има во 1940-те и 1950-те години од 20 тиот век развивајки се во фолк рок, блуз рок и џез-рок фузија, психоделичен рок , прогресивен рок , Во 1970-те рокот експандира во голем број на поджанрови : панк рок, софт рок, хеви метал, хард рок, глем рок, прогресивен рок . Во 1980-те прогресира во хардкор панк , алтернативен рок,а 1990-те ги носат поджанровите : гранџ, бритпоп, инди рок , ну метал. Новиот век го донесе електронскиот рок . Од Лачни Франц во Словенија , Ирис и Холограф од Романија , Спидфајер од Грција , Александер Ѓока (Aleksandër Gjoka )од Албанија , Диадема од Косово , Азра – Хрватска , Леб и Сол – Македонија , Забрањено Пушење од Босна и Херцеговина до Ван Гог од Србија… Everyone! Let’s rock , on ROCK TV. НАСКОРО!

LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
gohost.mk