ПРОФИТ

ЕМИСИЈА ЗА БИЗНИС И ЕКОНОМИЈА

Profi logo

ПЕРСПЕКТИВИ НА АУТСОРСИНГ ИНДУСТРИЈАТА

Аутсорсинг индустријата бележи голем развој, таа според растот ја надминува националната економија. Расте и бројот на работни места, а освен домашните, има и многу странски компании кои работат во неа.Придонесот за домашната економија е огромен. За да ги отсликаме состојбите, направивме анализа со соговорниците: Александар Убавков – регионален менаџер на „Мусала софт“ , член на УО на МАСИТ Ненад Чубриновски – оперативен директор „Инплеер Хуб“ Анита Никова  Бундовски – извршен директор на МАСИТ СИТЕ ЕМИСИИ

за ПРОЕКТОТ

Проектот ПРОФИТ е емисија за бизнис и економија и во медиумскиот простор нуди решенија веќе 8 сезона по ред. Досега се реализирани над 800 емисии со над 3000 гости. Новинарката м-р Марија Георгиевска и нејзините гости даваат одговори на актуелни прашања од областа на економијата, бизнисот, претприемништвото, образованието потребно за конкурентно стопанство, иновациите, напредокот и развојот на компаниите, поддршка на стартап бизнисите, институционалната поддршка, регулативата, и сл. Гостите во ПРОФИТ се успешни бизнисмени, менаџери,...
ДенПремиераПрва репризаВтора репризаТрета репризаВреметраење во минути
Понеделник14:3060
Вторник12:4060
Среда14:3060
Четврток20:2014:2060
Петок20:2060
Сабота15:3060
Недела12:3060

АГРО КАЛЕМ

Интервју сo госпоѓа Васка Мојсовска, генерална менаџерка на „Агро-Калем“ - Тимјаник - Неготино МАРИЛИ: Почитувана г-ѓа Мојсовска, со што се занимава „Агро-Калем“ - Тимјаник и од кога постои Вашиот семеен бизнис? МОЈСОВСКА: „Агро-Калем“ - Тимјаник е компанија што се занимава со производство на лозови и на овошни садници за трпезно и за винско грозје. Со сопругот Гоце Мојсовски почнавме да ја градиме...

ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ

ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ АД Скопје формирана во 2002 година како странска директна инвестиција висок основачки капитал од 3,2 милиони ЕУР. Г-дин Трифун Костовски, воден од желбата да придонесе за економскиот развој на Република Македонија, преку својот инвестициски фонд GOFI – Group of Finance and Investment SA, од Швајцарија, заедно со уште три странски друштва од Италија и од Швајцарија, го...

САБА – СРЕДНОШКОЛСКА АКАДЕМИЈА

Знаењето отвара нови можности, дава сила и мудрост, кои се неопходно потребни во животот. Затоа е важно да се стекне што е можно повеќе знаење низ процесот на образование. Но, образованието е многу повеќе од наставна програма. Досегашните 10 години на САБА ја оправдаа не само потребата од нејзино постоење, но и самото име
на САБА кое покрај „знаење” го означува и моментот на сфаќање – „Аха, сега знам!”...

ИНТЕРЕВРОГЕНЕКС

Интер-Еврогенекс од Ново село, Струмичко, е модерна фармацевтска и диететска компанија, која произведува хербални лекови и диететски производи во Република Македонија. Ние произведуваме околу 20 сопствени производи, кои го носат знакот „Здравје од природата“ и се присутни на македонскиот и на странските пазари. Производите се исклучиво од растително потекло, а потекнуваат од планините Беласица и Огражден, во чија близина се...

МАКС Струмица

Историјата на фирмата МАКС започнува со формирање на фирма за трговија во 1990 година. Истовремено постои желба на основачот да се започне со сопствено производство, а сонот за производство се остварува во 1994 година кога се набавени првите машини за пакување, во малиот погон во с. Босилово. Тоа беа машини за пакување на прашкасти и зрнести прехранбени производи. Главна производна...

НАГРАДИ

Економската емисијата ПРОФИТ преку својот концепт  е синоним за успех кој се верификува преку низа признанија и награди. Концептпт на емисијата е насочен кон следење на компаниите и целокупното стопанство во сите сектори преку развојот , патот до успехот но и преку сестрана поддршка и можност да ја истакнат својата бизнис приказна. Ваквиот пристап е награден низ годините многупати и тоа од Министерство за економија и координативното тело за општествена одговорност за активен медиумски промотор на општествената одговорност на компаниете. Новинарката Марија Георгиевска е членка на жири комисите како претставник на еконоските редакции од медиумите за оценка на апликациите за општествено одговорни компании

Марија Георгиевска е присутна на низа од настани, трибини, конференции, самити каде е поканета од позиција на истакнување на стручни ставови и излагања за концепциската поддршка на компаниите преку темите кои ги третира. , како пример дека со поддршка може да се успее повеке.

„ Она што ме води мене низ мојата работа и е да го најдме и да го истакнеме она што е позитивно. Знаеме деке не е се така добро, но знаеме дека имаме што да направиме „

Од наградите кои досега ги доби  емисјата ПРОФИТ се вбројуваат

  • Престижното признание за волонтерство на министерството за труд и социјална политика ,
  • Признание од агенцијата МАРИЛИ за поддршка на жените менаџери ,
  • Наградата од бизнис конфедерацијата на работодавачи за поддршка на бизнисите
  • Признанието за поддршката на креативните индустрии од конгресниот центар Александар Македонски

Признанијата се само мотив да се продолжи понатаму , да се креираат уште многу успешни емисии а тие да бидат примени како една убава содржина која им е важна на сите, на гледачите, на оние ко се дел од стопанството но и на сите останатаи кои сакаат да научат нешто за видењето на сопствениот бизнис , како да се основа сопствен бизнис и слично..,

Гостите во ПРОФИТ се најчесто успешни бизнисмени и менаџери во областа во која работат и истите зборуваат за почетоците и за патот до успехот по кој тргнале , за развојот на нивниот бизнис, за идеите кои попатно се рагале., за желбата да се понуди на пазарот еден сосема поинаков производ но застапени се и млади и нови претприемачи кои ги мотивираат останатите

Промовирањето на компаниите, преку нивните инвестиции, проекти , нивните идеи , нивниот напредок на сите полиња во кои работат  е предизвик кој значи и придонес за креирањето на нови работни места, поттикнување на нови бизниси и поттикнување на  претприемништвото е МИСИЈА  која е врежана во концептот на емисијата и уредувачката политика.

Голем предизвик е да се опстои на концепцискта определба за поддршка и таа да се прави континуирано а тоа да би де препознаено и вреднувано од гледачите,  од институциите , од самите компании, нивните менаџери , од претприемачите

Емисијата ПРОФИТ продолжува во нови подвизи заедно со сите кои се дел од неа, поход кој ке донесе и нови признанија  за нашата мисија.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ!

Емисијата ПРОФИТ е наменета за еден човек. Ако Вие сте тој човек останете тука. Скришно гледање и прераскажување не се препорачува. Оговарање нема. Доколку ви се појавуваат бројки и шепотите анализи додека водите љубов , веднаш посетете го Вашиот финансиски консултант или вашиот личен банкар. Важно предупредување. Проектот ПРОФИТ предизвикува мислење. За Вас и Вашиот производ. Не се пресметувајте и не се ценкајте. Вас ви треба промоција и продажба на Вашиот производ. Проектот ПРОФИТ е единствен и не постои заменски прозвод на пазарот  на медиуми. Вашиот успех е во Вашата храброст. Важно предупредување. Програмата на НАША ТВ предизвикува МИСЛЕЊЕ.

Новата емисија почнува за:

2020/02/13 17:00:00

за ПРОФИТ

ЕМИСИИ

за ПРОЕКТОТ

Проектот ПРОФИТ е емисија за бизнис и економија и во медиумскиот простор нуди решенија веќе 8 сезона по ред. Досега се реализирани над 800 емисии со над 3000 гости. Новинарката м-р Марија Георгиевска и нејзините гости даваат одговори на актуелни прашања од областа на економијата, бизнисот, претприемништвото, образованието потребно за конкурентно стопанство, иновациите, напредокот и развојот на компаниите, поддршка на стартап бизнисите, институционалната поддршка, регулативата, и сл. Гостите во ПРОФИТ се успешни бизнисмени, менаџери,...