100% СУШТИНА

ИНВЕСТИЦИСКОТО ЗЛАТО СПАС ОД ВИСОКА ИНФЛАЦИЈА ИЛИ СМИРУВАЊЕ НА СТРАВОТ

Кризата донесе низа негативни влијанија. Таа се рефлектираше врз цените, инфлацијата, понудата, потрошувачката, недвижностите, енергенсите. Во вакви околности, граѓаните бараа начини како да ги заштитат своите заштеди и во што да инвестираат. Злато, сребро, банкарски депозити, недвижности, што е најдобро и што дава најголема заштита. Кај нас, се знае дека најмногу се купува недвижен имот [...]

РЕЦЕСИЈАТА ТРОПА НА ВРАТА – ЦЕНАТА ЗА ЗАБАВЕНИОТ ЕКОНОМСКИ РАСТ МОРА ДА СЕ ПЛАТИ

Инвестициите во дигитализација на работењето и процесите во компаниите се неопходни. Компаниите се повеќе чувствуваат притисок и потреба да имплементираат современи ИТ решенија. Дали домашните компании, можат да си дозволат вакви инвестиции? Големите компании веќе имплементираат или се понапред во овие процеси. Но, многу поважно е да се дигитализираат малите компании. Патем, тие се 98% [...]

РЕЦЕСИЈАТА ТРОПА НА ВРАТА – ЦЕНАТА ЗА ЗАБАВЕНИОТ ЕКОНОМСКИ РАСТ МОРА ДА СЕ ПЛАТИ

Забавувањето на економскиот раст може да биде „неопходна цена што треба да се плати“ со оглед на потребата да се врати ценовната стабилност итно и без одлагање, заклучи Кристалина Георгиева, директорка на Меѓународниот монетарен фонд, во своја неодамнешна изјава. „Оваа 2022 ќе биде тешка година, а 2023 може да биде уште потешка. Ризиците од рецесија [...]

КУЛТУРО – ЛЕК ЗА ДУША

Работејќи долги години како дел од културните редакции во дневниот весник Нова Македонија, како новинар и во неделникот Акутел како уредник, неминовно беше,  јас како  главен и одговорен уредник во НАША ТВ заедно со тимот, да создадеме сериозна, цврста и темелна културна редакција. Еден од основните постулати, врз кои е граден концептот на НАША ТВ [...]

МАКЕДОНСКОТО Е СУПЕР! МАКЕДОНСКОТО Е КВАЛИТЕТ!

Проектот ПРОФИТ го создадовме како дел од кампањата на НАША ТВ , “Македонското е супер! Македонското е квалитет! “ 8 сезона по ред. над 800 емисии! над 3000 гости! Замислете си што значат 3000 гости! Само да се слушнете со нив по 1 минута. А за една емисија се потребни некогаш и по 5 и [...]

МОЕТО ДРУГАРЧЕ

Рубенс Муаровски сите го паметат како најголемата детска звезда на нашето време... Јас не го знам од тоа време. Мене ми е другар.  Денес. Ми беше другар и пред 30 години.. И за сите овие 30 години ми е другар. Просто не ми се верува дека не успеавме да се скараме ни еднаш во овие [...]

ВРЕДНОСТИТЕ ОСТАНУВААТ!

Кои се светски знаменитости? Кои се глобалните вредности? Светот верификувал вредност! Во 90 % од Вашите туристички посети на светските метрополи , во агендата се наогаат посета на уметнички дела. Архитектонски чуда, музеи, театри, паркови со прекраскни скулптури...Музејот на Моцарт во Салзбург, Музејот Лувр во Париз, Метрополитен музеј во Њујорк, Британскиот музеј во Лондон, Третјаковската [...]

ИНВЕСТИЦИСКОТО ЗЛАТО СПАС ОД ВИСОКА ИНФЛАЦИЈА ИЛИ СМИРУВАЊЕ НА СТРАВОТ

Кризата донесе низа негативни влијанија. Таа се рефлектираше врз цените, инфлацијата, понудата, потрошувачката, недвижностите, енергенсите. Во вакви околности, граѓаните бараа начини како да ги заштитат своите заштеди и во што да инвестираат. Злато, сребро, банкарски депозити, недвижности, што е најдобро и што дава најголема заштита. Кај нас, се знае дека најмногу се купува недвижен имот [...]

РЕЦЕСИЈАТА ТРОПА НА ВРАТА – ЦЕНАТА ЗА ЗАБАВЕНИОТ ЕКОНОМСКИ РАСТ МОРА ДА СЕ ПЛАТИ

Инвестициите во дигитализација на работењето и процесите во компаниите се неопходни. Компаниите се повеќе чувствуваат притисок и потреба да имплементираат современи ИТ решенија. Дали домашните компании, можат да си дозволат вакви инвестиции? Големите компании веќе имплементираат или се понапред во овие процеси. Но, многу поважно е да се дигитализираат малите компании. Патем, тие се 98% [...]

РЕЦЕСИЈАТА ТРОПА НА ВРАТА – ЦЕНАТА ЗА ЗАБАВЕНИОТ ЕКОНОМСКИ РАСТ МОРА ДА СЕ ПЛАТИ

Забавувањето на економскиот раст може да биде „неопходна цена што треба да се плати“ со оглед на потребата да се врати ценовната стабилност итно и без одлагање, заклучи Кристалина Георгиева, директорка на Меѓународниот монетарен фонд, во своја неодамнешна изјава. „Оваа 2022 ќе биде тешка година, а 2023 може да биде уште потешка. Ризиците од рецесија [...]

LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
gohost.mk