ПРОЕКТ ЗДРАВЈЕ – ХЕМОФАРМ – ПРОБИОТИЦИ

Тема: Пробиотици 

Гостин: м-р фарм. Билјана Божиновска

Пробиотиците се живи микроорганизми корисни за сите возрасти. Тие го подигнуваат имунитетот и поволно влијаат при дијареа и други проблеми со органите за варење. Може да се земаат превентивно и во конбинација со терапија.

 

 

ЕМИСИИ