ВРЕМЕТО ДЕНЕС

САТИРИЧНИ ВЕСТИ

Profi logo

за ПРОЕКТОТ

https://youtu.be/cu_V7Rlpk9k Обидувајќи се да бидеме поинакви од другите, со овој проект изготвивме сатирични вести кои ќе третираат дневно актуелни настани со хумористични и иронични коментари. Заедно со презентерот, актерот Горазд Цветковски, има и неколку дописници кои се всушност куклени ликови од македонската историја и приказни. Тие презентираат теми по кои се карактеристични и самите: рубрика Време - старословенскиот бог на грмотевиците Перун, Сиљан Штркот за новородени деца (бела хроника), Болен Дојчин за...

ДИГИТАЛИЗАЦИЈА И НАПРЕДНИ ИТ РЕШЕНИЈА ЗА РАЗВОЈ НА ГРАДЕЖНИШТВОТО

Дигиталната ера  го трасираше патот за развој на дигитализацијата во градежниот сектор.ИТ компаниите, кои ги следат светските достигнувања на ова поле, со иновативен пристап, креираа градежна платформа  ПТСПИ или платформа за Пресметка на трошоци и следење проекти во изведба, за дигитализација на комплетниот градежeн процес. Компанијата „Еликософт“, како лидер во оваа област и креатор на градежната платформа,вложува  големи напори за ширење на дигитализација во градежништвото и препознавање на предностите од страна на градежните компании. Развојот во градежната индустрија може да биде постигнат со  автоматизација,примена на вештачка интелигенција,стандардизација, односно воведување на современи ИТ технологии и дигитализација.За предизвиците...

за БОЊО

Професорот Боњо Лунгов е еден од најзначаните европски и светски режисери за куклен театар. Роден е 1953-та година во Софија, Република Бугарија . Завршил на академијата НАТФИЗ Крсто Серафов со специјалност...

за САШО

Во портофиото на Сашо Тасевски , сценаристот на ВРЕМЕТО ДЕНЕС е забележано: Актер, стендап комичар, писател и колумнист. Роден на 10.08.1972 година во Скопје. Во 1995 година дипломирал актерска игра на ФДУ...
ПРЕМИЕРАРЕПРИЗИ
Вторник
22:00
Среда | 14:05
Недела | 11:00
Понеделник 00:00

Времетраење: 20 минути

Новата емисија почнува за:

ЕМИСИИ

за ПРОЕКТОТ

https://youtu.be/cu_V7Rlpk9k Обидувајќи се да бидеме поинакви од другите, со овој проект изготвивме сатирични вести кои ќе третираат дневно актуелни настани со хумористични и иронични коментари. Заедно со презентерот, актерот Горазд Цветковски, има и неколку дописници кои се всушност куклени ликови од македонската историја и приказни. Тие презентираат теми по кои се карактеристични и самите: рубрика Време - старословенскиот бог на грмотевиците Перун, Сиљан Штркот за новородени деца (бела хроника), Болен Дојчин за...
LIVE