МАКЕДОНСКИ СПОРТСКИ ЛЕГЕНДИ

ТВ енциклопедија

Profi logo

ЉУПЧО МАРКОВСКИ

По осамостојувањето на Македонија, нашата фудбалска репрезентација во 1993 година го одигра првиот официјален натпревар под симболите на својата држава. Во тогашниот тим, кој во Крањ ја декласира Словенија со 4:1, се наоѓаше и вардаровиот одбранбен играч Љупчо Марковски - Калц. Потоа, тој настапи уште 29 пати за македонската сениорска  репрезентација. Покрај во ФК Вардар, тој имаше успешна кариера и во бугарскиот ФК ЦСКА, а беше клучен играч и во тимот на ФК Скопје од Автокоманда. Потоа, Марковски  кариерата ја  продолжи како тренер. СИТЕ ЕМИСИИ

за ПРОЕКТОТ

Тоа што спортскиот новинар и коментатор Зоран Михајлов го знае и памети го нема ни на Google! Во 2017-та година во Лондон доби признание од Асоцијацијата на спортски новинари за посебни заслуги во атлетскиот спорт како коментатор и новинар на 10 Светски првенства во атлетика и на 15 Олимпијади! Читај внимателно! 15 Олимпијади! Зоран Михајлов и неговиот проект МАКЕДОНСКИ СПОРТСКИ ЛЕГЕНДИ се ЕНЦИКЛОПЕДИЈА ЗА МАКЕДОНСКИОТ СПОРТ. Што се снимивме и емитувавме? Светски првак во пливање на мирни води, маратонски...
ПРЕМИЕРАРЕПРИЗА
Сабота
12:00
Понеделник | 18:00
Недела
12:00
Четврток | 18:00

Времетраење: 60 минути

АГРО КАЛЕМ

Интервју сo госпоѓа Васка Мојсовска, генерална менаџерка на „Агро-Калем“ - Тимјаник - Неготино МАРИЛИ: Почитувана г-ѓа Мојсовска, со што се занимава „Агро-Калем“ - Тимјаник и од кога постои Вашиот семеен бизнис? МОЈСОВСКА: „Агро-Калем“ - Тимјаник е компанија што се занимава со производство на лозови и на овошни садници за трпезно и за винско грозје. Со сопругот Гоце Мојсовски почнавме да ја градиме...

ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ

ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ АД Скопје формирана во 2002 година како странска директна инвестиција висок основачки капитал од 3,2 милиони ЕУР. Г-дин Трифун Костовски, воден од желбата да придонесе за економскиот развој на Република Македонија, преку својот инвестициски фонд GOFI – Group of Finance and Investment SA, од Швајцарија, заедно со уште три странски друштва од Италија и од Швајцарија, го...

САБА – СРЕДНОШКОЛСКА АКАДЕМИЈА

Знаењето отвара нови можности, дава сила и мудрост, кои се неопходно потребни во животот. Затоа е важно да се стекне што е можно повеќе знаење низ процесот на образование. Но, образованието е многу повеќе од наставна програма. Досегашните 10 години на САБА ја оправдаа не само потребата од нејзино постоење, но и самото име
на САБА кое покрај „знаење” го означува и моментот на сфаќање – „Аха, сега знам!”...

ИНТЕРЕВРОГЕНЕКС

Интер-Еврогенекс од Ново село, Струмичко, е модерна фармацевтска и диететска компанија, која произведува хербални лекови и диететски производи во Република Македонија. Ние произведуваме околу 20 сопствени производи, кои го носат знакот „Здравје од природата“ и се присутни на македонскиот и на странските пазари. Производите се исклучиво од растително потекло, а потекнуваат од планините Беласица и Огражден, во чија близина се...

МАКС Струмица

Историјата на фирмата МАКС започнува со формирање на фирма за трговија во 1990 година. Истовремено постои желба на основачот да се започне со сопствено производство, а сонот за производство се остварува во 1994 година кога се набавени првите машини за пакување, во малиот погон во с. Босилово. Тоа беа машини за пакување на прашкасти и зрнести прехранбени производи. Главна производна...

НАГРАДИ

За сите постигнувања во спортот и во новинарството добитник е на повеќе награди и признанија: Спортски новинар на годината, Најдобар спортски работник во 2008 година и награда за Животно дело во 2012 година, доделени од Сојузот на спортовите на Скопје. Тука се вбројуваат и Сребрената плакета од поранешниот Атлетски сојуз на Југославија, како и ордените од ФИЛА и ЕАБА. Добитник е и на државната награда „8 Септември“ и наградата на Град Скопје, „13 Ноември“.

Во 2019 година од Асоцијацијата на спортските новинари на Југоисточна Европа ја доби наградата за публицистика.

На Светското првенство во атлетика во Лондон (2017 година), Михајлов се вбројува меѓу 50-те најистакнати атлетски новинари и коментатори во светот, што ја добиваат наградата од АИПС (Светска асоцијација на спортските новинари) за високопрофесионално информирање, како и за афирмација и популаризација на атлетскиот спорт.

Новата емисија почнува за:

за МАКЕДОНСКИ СПОРТСКИ ЛЕГЕНДИ

ЕМИСИИ

за ПРОЕКТОТ

Тоа што спортскиот новинар и коментатор Зоран Михајлов го знае и памети го нема ни на Google! Во 2017-та година во Лондон доби признание од Асоцијацијата на спортски новинари за посебни заслуги во атлетскиот спорт како коментатор и новинар на 10 Светски првенства во атлетика и на 15 Олимпијади! Читај внимателно! 15 Олимпијади! Зоран Михајлов и неговиот проект МАКЕДОНСКИ СПОРТСКИ ЛЕГЕНДИ се ЕНЦИКЛОПЕДИЈА ЗА МАКЕДОНСКИОТ СПОРТ. Што се снимивме и емитувавме? Светски првак во пливање на мирни води, маратонски...
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
gohost.mk