ПРОЕКТ ЗДРАВЈЕ – СИСТИНА ОФТАЛМОЛОГИЈА – СТАРБИЗАМ

Тема: Страбизам (Кривење на очи)

Гостин: д-р Викторија Филева Фотевска, спец. офталмолог во Систина Офталмологија 

Оваа појава е присутна кај три до пет проценти од децата од претшколска возраст. Затоа првиот преглед треба да се направи пред тригодошна возраст. Рано откривање значи успешно третирање на страбизмот.

 

 

ЕМИСИИ