ПРОЕКТ ЗДРАВЈЕ – СИСТИНА ОФТАЛМОЛОГИЈА – ЛАСЕРСКА КОРЕКЦИЈА НА ДИОПТРИЈА

Тема: Ласерска корекција на диоптрија

Гостин: д-р Виолета Шијакова, спец. офталмолог во Систина Офталмологија 

Најава: Оваа метода е најчеста за корекција на диоптријата. Се користи ПРК или ЛАСИК метода и се изведува во еден акт на двете очи. Најдобри резултати дава ако се направи до 40-годишна возраст. 

 

 

ЕМИСИИ