ПРОЕКТ ЗДРАВЈЕ – СИСТИНА ОФТАЛМОЛОГИЈА – КАТАРАКТА

Тема: Катаракта

Гостин: д-р Златко Арнаудовски, спец. офталмолог во  Систина Офталмологија 

Најава: Старечко перде или катаракта е резултат на нормален процес на стареење на организмот. Може да се појави на едно или на двете очи. Третманот е хируршки и годишно се прават околу 30 милиони операции низ светот.

 

 

ЕМИСИИ