ПРОЕКТ ЗДРАВЈЕ – ХЕМОФАРМ – БОЛЕСТИ НА ВЕНИТЕ

Тема: Болести на вените

Гостин: д-р Тихо Цветковиќ – спец. дерматолог 

Седење,  и недоволна физичка активност и генетската оптовареност се главни причини за појава на болестите на вените. Почесто се јавуваат кај жените или статитстички кај 40% од светската популација. Проширени вени, воспалени вени и длабока венска тромбоза се фази на овие болести.

 

 

ЕМИСИИ