ПРОЕКТ ЗДРАВЈЕ – ПОЛИКЛИНИКА БИОТЕК – АВТОИМУНИ БОЛЕСТИ

Тема: Автоимуни болести

Гостин: прим. д-р Марија Пасху – спец. по медицинска биохемија од ПОЛИКЛИНИКА БИОТЕК

Системски лупус, Гихт и псоријаза се дел од групата на Автоимуни болести. Од нив страдаат половина милијарда луѓе во светот. Овие болести може да нападнат еден или повеќе органи и системи во телото.

 

 

ЕМИСИИ