ОНЛАЈН ТРГОВИЈА СО СТОКИ ЗА ШИРОКА ПОТРОШУВАЧКА

Трговијата на интернет е позастапена.Промените во навиките кај потрошувачите, за пазарење на Интернет, ќе ги натераат компаниите од секторот на стоки за широка потрошувачка, да отвораат интернет продавници.

Во емисијата, ќе дадеме одговори на повеќе прашања:

Какви промени предизвикува новата технологија во трговијата?

Колку супермаркетите се селат на интернет?

Дали постои интерес за инвестиции во онлајн супермаркети?

Анализата на темата ја направивме со:

Елеонора Црвенковска- креатор на мобилна апликација за трговија „akcii.mk“

Сергеј Зафировски – извршен менаџер и основач на Агенцијата за истражување „Insider ID“

Драган Јосифовски- сопственик на онлајн супермеркет „Paket.mk“

СИТЕ ЕМИСИИ