МАЛИ СЕМЕЈНИ ВИНАРНИЦИ

Малите семејни винарници имат голем потенцијал за развој и придонес кон напредокот на винската индустрија. Тие работат на осовременување на производството, нови технологии, брендирање, за да произведат квалитетни вина, кои се одлична шанса за развој и на винскиот туризам, од кој ќе се обезбеди и девизен прилив.

Семејната винарија „ЕРОС“ е пример за успешна винска приказна на семејството Андови. Винаријата е препознатлива на пазарот со своите квалитетни вина и со повеќе етикети. Тие вложуваат во развој и унапредување на работењето, настапуваат на престижни домашни и странски манифестации, со цел поголема промоција.

Во емисијата, анализа на темата за состојбите, можностите, новите инвестици, поддршката, на малите семејни винарници, преку примерот на „Ерос“ и соговорникот :

Сашко Андов – сопственик на Винарија „ЕРОС“ с.Марена, Кавадарци

СИТЕ ЕМИСИИ