„УНИКА“ И „УНИКА ЛАЈФ“ СО НОВИ ДЕЛОВНИ ПРОСТОРИИ И УСПЕШНОСТ ВО РАБОТЕЊЕТО

„УНИКА“ АД  Скопје и „УНИКА ЛАЈФ“ АД Скопје  свечено ги отворија новите деловни простории и ја одбележаа успешно завршената деловна година. На свеченоста,во присуство на еминентни имиња од осигурителниот и банкарскиот сектор, институциите и деловните соработници и пријатели на друштвата,  беше истакнат успехот и достигнувањата на „УНИКА“, на македонскиот осигурителен пазар. Во рамките на свеченоста на присутните се обрати Авни Понари – претседател на Надзорен одбор на „Сигал Уника Груп“, а своето задоволство за успесите на Уника, го изрази и австрискиот амбасадор во државава, Неговата екселенција д-р Георг Вуцас.Постигнатите успеси ги истакнаа и директорите на двете осигурителни друштва Дритон Азизи – генерален директор на  Друштво за неживотно осигурување УНИКА АД Скопје и Александра Шкемби Антовска –  генерален директор Друштво за животно осигурување УНИКА ЛАЈФ АД Скопје.Инаку, Друштвото за осигурување UNIQA а.д Скопје е во сопственост на водечката австриската осигурителна компанија UNIQA Insurance GroupВо Македонија UNIQA а.д Скопје е правен и деловен наследник на Сигал а.д Скопје кое беше основано како ќерќа-фирма од СИГАЛ, Албанија во 2004 година. На македонскиот осигурителен пазар ги нуди своите продукти од 2005 година.Во јуни 2009 година, македонската подружница на SIGAL UNIQA Insurance Group се ребрендира/реструктуира во UNIQA а.д. Скопје и продолжи да ги нуди сите форми на неживотно осигурување продавајќи ги преку своите вработени во продажба, и мрежа на надворешни соработници – агенти и брокери. Од 26 мај 2011 година преку новоформираната компанија UNIQA Life Македонија“, UNIQA влезе и на пазарот на животно осигурување во Македонија.

СИТЕ ЕМИСИИ