СЕРИЈАЛ ЗА МАКЕДОНСКИОТ СТАРТАП ЕКОСИСТЕМ ЕПИЗОДА 2

Македонскиот стартап екосистем има голем потенцијал за развој. „Cтартап Mакедонија“ активно работи на изнаоѓање на можностите за напредок и надминување на предизвиците. Во втората епизода од серијалот, одговараме на прашањата:

Што претставува македонскиот стартап екосистем и како изгледа?

Каде да се обрати и да најде поддршка секој што сака да основа или веќе има стартап?

Што претставува организацијата „Cтартап Mакедонија“, за чинителите на стартап екосистемот?

За сите кои се дел од стартап екосистемот, таа е значајна и ги оправдува целите на нејзиното постоење и заложбите кои се поставени од основањето, да ја поддржува стартап заедницата и постојано да поттикнува продуктивна дебата за развој на овој иновативен сектор.

СИТЕ ЕМИСИИ