СЕРИЈАЛ ЗА МАКЕДОНСКИОТ СТАРТАП ЕКОСИСТЕМ ЕПИЗОДА 3

Развојот на стартап екосистемот произлегува од многу активности кои се реализираа во изминатите години. Од пионерските чекори, до денес, значаен придонес во развојот даде работата на Стартап Македонија.

Во третата епизода се дава осврт на платформата креирана од Стартап Македонија и  нејзината главна цел. Од ставовите на учесниците се добиваат сознанија за  можностите што ги имаат стартапите, преку различни форми.

Воедно, пренесуваме уште една успешна стартап приказна, како дел од големото семејство на македонски стартапи.

Искуствата покажуваат дека младите имаат голем потенцијал и сакаат да успеат. Она што е клучно за поголем успех на нивниот пат е поддршката на сите кои се дел од екосистемот, вклучувајќи ги и организациите и државните институции.

Повеќе во продолжение на видеото.

СИТЕ ЕМИСИИ