СЕЗОНА 2/ 1-ва ЕПИЗОДА

Втората сезона на проектот САМ СВОЈ ГАЗДА, на тема ПРЕТПРИЕМНИШТВО, опфаќа 12 чекори за реализирање сопствен бизнис.
Секој сака да има свој бизнис а тоа подразбира да управуваш со своето време, да работиш за себе и да заработиш повеќе пари и да уживаш во својот бизнис.
Основата на секој добар бизнис е добрата бизнис идеја. Но прашање е каде да се најде добра бизнис идеја. Идеите се секаде околу нас, но најважно е светот да се гледа низ призма на бизнисот. Потоа, да се подготви бизнис план и да се пристапи кон реализирање.
Воедно и односот на институциите е многу битен кон она што значи поддршка на претприемништвото, со спроведување на мерки и програми,за отворање сопствени бизниси, преку повеќе примери на успешни бизниси, кои ја реализирале својата идеја.

СИТЕ ЕМИСИИ