СЕЗОНА 2/ 2-ра ЕПИЗОДА

НА КОГО ЌЕ ПРОДАВАТЕ?
Стручните за оваа проблематика, насочуваат важни сегменти од успешноста на процесот на реализирање на идејата. Меѓу нив и давање одговори на прашањата:
На кого ќе продавате?
Дали производот е наменет за правни или физички лица?
Ако нема кој да го купи производот, нема да успее и бизнисот.
Сите овие специфики за успешноста на реализирање на идеите и преку повеќе успешни примери и во насока на поддршка на младите, да се охрабрат и да преземат чекори, да започнат сопствен бизнис.Иако, не е секој за сопствен бизнис, сепак треба да се проба, но и да не се откажува пред секој неуспех, велат дел од претприемачите кои веќе успеале да основаат бизнис.
За повеќе детали, погледнете ја втората епизода од САМ СВОЈ ГАЗДА.

СИТЕ ЕМИСИИ