Home Спорт Македонски спортски легенди
Ако во медицината академик доктор Сашко Кедев уште од поодамна обезбеди високо место, со искачувањето ,пак,на највисоките светски врвови се нареди и меѓу македонските...
Александар Царчев неколку децении е присутен во македонскиот ракомет. Тој најнапред беше голман на Вардар, потоа и на македонската репрезентација. Во кариерата имаше настапи...
Спортот не може без оние што го афирмираат и бележат резултатите  – спортските новинари. Едно од нашите најпознати пера е и Милорад Стојмановски, кој...
Нашиот екс-фудбалски репрезентативец Артим Шакири, највозбудливиот момент во кариерата го доживеа во Саутемптон кога на квалификацискиот меч Англија – Македонија  со конечен резултат 2:2,...

Последни написи

ПРОЕКТ ЗДРАВЈЕ – СИСТИНА ОФТАЛМОЛОГИЈА – ТРЕТМАН НА КАТАРАКТА

Тема: ДИЈАБЕТИЧНА РЕТИНОПАТИЈА И АНТИ ВЕГФ ЛЕКУВАЊЕ Гостин: Д-р Фанка Гилевска, спец. офталмолог и хирург во Систина Офталмологија  Дијабетична ретинопатија е прогресивна болест, последица на нерегулиран...

ПРОЕКТ ЗДРАВЈЕ – СИСТИНА ОФТАЛМОЛОГИЈА – ДИЈАБЕТИЧНА РЕТИНОПАТИЈА И АНТИ ВЕГФ ЛЕКУВАЊЕ

Тема: ДИЈАБЕТИЧНА РЕТИНОПАТИЈА И АНТИ ВЕГФ ЛЕКУВАЊЕ Гостин: Д-р Фанка Гилевска, спец. офталмолог и хирург во Систина Офталмологија  Дијабетична ретинопатија е прогресивна болест, последица на нерегулиран...

ПРОЕКТ ЗДРАВЈЕ – СИСТИНА ОФТАЛМОЛОГИЈА – ЛАСЕРСКА КОРЕКЦИЈА НА ДИОПТРИЈА

Тема: Ласерска корекција на диоптрија Гостин: д-р Виолета Шијакова, спец. офталмолог во Систина Офталмологија  Најава: Оваа метода е најчеста за корекција на диоптријата. Се користи ПРК...

ПРОЕКТ ЗДРАВЈЕ – СИСТИНА ОФТАЛМОЛОГИЈА – КАТАРАКТА

Тема: Катаракта Гостин: д-р Златко Арнаудовски, спец. офталмолог во  Систина Офталмологија  Најава: Старечко перде или катаракта е резултат на нормален процес на стареење на организмот. Може...

ПРОЕКТ ЗДРАВЈЕ – СИСТИНА ОФТАЛМОЛОГИЈА – СТАРБИЗАМ

Тема: Страбизам (Кривење на очи) Гостин: д-р Викторија Филева Фотевска, спец. офталмолог во Систина Офталмологија  Оваа појава е присутна кај три до пет проценти од децата...
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE