Home Спорт Македонски спортски легенди
По осамостојувањето на Македонија, нашата фудбалска репрезентација во 1993 година го одигра првиот официјален натпревар под симболите на својата држава. Во тогашниот тим, кој...
Тоше Гечевски беше еден од најекспонираните македонски кошаркари кон крајот на минатиот и првите две децении од овој век. Тој настапуваше за повеќе македонски...
Ванчо Каранфилов е вистинска легенда меѓу спортистите со инвалидитет. Натпреварувајќи се во стрелаштво тој има освоено голем број медали од врвните приредби. Меѓутоа, за...
Ивица Голубиќ заедно со Мице Ристевски, беа првите боксери на БК МИК, подоцна БК Скопје, што зачекорија на рингот на новоформираниот клуб во скопската...

Последни написи

LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE