ТАТЈАНА МАНЕВА

Татјана Манева е родена 1978 во Битола.Член е на ДЛУМ (Друштво на ликовни уметници на Македонија) и на ДЛУБ (Друштво на ликовни уметници-Битола) на чии што годишни и ревијални изложби е редовен учесник. Во 2004 година магистрира на отсекот графика на Факултетот за ликовни уметности-Скопје. Зад себе има повеке групни и самостојни изложби,во Битола, Скопје, Гостивар ,Штип, Сеул и Париз. Добитник е на Откупната награда на Интернационалното графичко биенале-Сеул-Ј.Кореја, 2006година.

СИТЕ ИЗЛОЖБИ