ВАНА УРОШЕВИЌ

Вана Урошевик е родена 1961 година во Скопје. Дипломирала на Факултетот за ликовни уметности во Белград. Магистрирала на истиот факултет во 1987 година.Истата година имала студиски престој во Париз а следната 1988 и специјализација во Венеција на факултетот за убави уметности. Во 2004-та година ја претставува Република Македонија на Венециското биенале. Зад себе има многу самостојни и групни изложби во Скопје, Битола. Белград, Хамбург, Берлин, Љубљана, Париз, Њујорк, Сом бор,Софија; Женева. Живее и работи во Скопје.

СИТЕ ИЗЛОЖБИ