КУЛТУРО ИНТЕРВЈУ со АРНА ШИЈАК

ГОСТИН АРНА ШИЈАК

Актерот на ниво на религиозен фанатик, сам во својата борба се справува со индивидуализмот. Врската сам со себе е една од клучните работи во актерската професија. Актерот се впушта во таа борба помеѓу професионалното и приватното за да стане корисен за себе и за театрот. Во таа борба најважно е да не се прекине врската што актерот ја носи самиот со себе. На овие теми разговараме со актеркта АРНА ШИЈАК вработена во Македонски Народен Театар.

СИТЕ ЕМИСИИ