КУЛТУРО ИНТЕРВЈУ со МОНИ ДАМЕВСКИ

ГОСТИН ЃОРЃИ ЈОЛЕВСКИ

Ѓорѓи Јолевски, актер со долгогодишен професионален габарит и плеада на разни одиграни улоги, соработка со режисери, зборува за неговото искуство со нив. Актер врвно дисциплиниран и професионален во својата работа го пренесува своето искуство на работа и дружба со ликовите од класичната драматургија. Театарот треба комуницира со публиката, а она што е доволно е  – Еден актер и еден гледач… Патот на актерот кој треба да го помине за да го достигне врзвот на професионализмот.

СИТЕ ЕМИСИИ