МОКТА НА ЖЕНСКИОТ ЗБОР

КУЛТУРО ФОРУМ СО ЈАГОДА МИХАЈОВСКА, АНА ЈОВКОВСКА И ФРОСИНА ПАРМАКОВСКА

Моќта на женскиот збор

Вирџинија Вулф, Маргарет Јурсенар, Перл Бак, Маргарет Дирас, Џорџ Елиот се само дел од светски познати писателки, кои ги надминаа сите предизвици и бариерите на времето и создадоа безвремени вредности во книжевниот израз, дали во македонската литература имаме капитални дела од женски автори?

Што значи да се биде жена писател во култура која главаната дефиниција на книжевниот авотритет отворено или прикриено го создаваат мажите ќе дебатираме со креативните и наградувани, секој со својот автентичен книжевен и новинариски израз Јагода Михајловска Георгиева, Фросина Пармаковска и Ана Јовковска

СИТЕ ЕМИСИИ