САШО ТАСЕВСКИ ПРОМОЦИЈА НА КНИГА – ЖЕНА ВРЕДНА ЗЛАТО

Долго најавуваната промоција на книгата „Жена вредна злато“ од Сашо Тасевски ја имаше својата промоција во Драмскиот Театар во Скопје.

Македонската читателска публика помеѓу која Сашо Тасевски е афирмиран и омилен автор после неколку годишна пауза ќе може да прочита нова книга од Таевски. Книгата „Жена вредна злато“ се разликува од сите претходни книги поради тоа што е трилер во кој постоечки и реални ликови од нашиот јавен живот се преименувани и прикажани сатирично.

Промоција од разнолик карактер со уметнички перформанс, музички точки, но и потпишување на книги од страна на авторот. Промотори на книгата : Тања Алексиќ, Наде Молеровиќ и д-р Ф. Петровски, а модератор на промоцијата е Магдалена Стојмановиќ.

 

СИТЕ ЕМИСИИ