за ПРОЕКТОТ

КУЛТУРО – ПРЕС – секојдневно следење и емитување прилози, во времетраење од 10 до 20 минути, за сите атрактивни културни настани што се случуваат кај нас, како што се прес конференции за театарски, оперски, балетски претстави, концерти, промоции на филмови, музички дела, отворање на изложби, промоции на нови книжевни дела, перформанси.

За жал нашите камери се најчесто единствените кои се присутни на прес конференциите на настани од областа на културата.

А кому му е битен образован народ!

А кому му е битна културата!

А за што всушност се бориме?

НАША ТВ во проектите КУЛТУРО – ФОРУМ, КУЛТУРО – ИНТЕРВЈУ и  КУЛТУРО – ПРЕС секојднево и тесно соработува со МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР, ДРАМСКИ ТЕАТАР, МАКЕДОНСКА ОПЕРА И БАЛЕТ, МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА, ТЕАТАР КОМЕДИЈА, ТУРСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР, НАРОДНИОТ ТЕАТАР ОД БИТОЛА, ТЕАТАРОТ „ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ“ ОД ПРИЛЕП, МУЗЕЈОТ НА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ, КУЛТУРНИОТ ЦЕНТАР МАЛА СТАНИЦА, НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЈА „ДАУТ ПАШИН АМАМ“, МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИ И УМЕТНОСТИ, КИНОТЕКА НА МАКЕДОНИЈА и сите други значајни институции од областа на културата и уметноста во земјата.

Одиме понатаму! За луге како нас !

Кон проектот