FOLK TV Ѓорѓе Замфир

 

Ѓорѓе Замфир е најзаслужен за промоцијата на романската изворна музика низ целата планета. Во светски рамки е познат како крал на пан-флејтата. Неговите зуци кои ги допираат небесните височини се раскрилени во парититурите на филмовите: “Високиот русокос маж со црн чевел“, “Љубовна приказна“, првиот дел од филмот на Тарантино “Убиј го Бил“, “Беше еднаш во Америка“. Емисијата посветена на романскиот фолклор, проследете ја на НАША ТВ.

СИТЕ ЕМИСИИ