FOLK TV Андреа Герак

 

Андреа Герак(1968), ја нарекуваат најубавиот енигматичен унгарски женски глас. Често настапува како а-капела солист, но и како танчерка. Со групите во кои настапувала, а подоцна и како соло изведувач, Андреа пропатувала во скоро сите земји од Европа. Безмалку две децении жевеела во Шведска, Англија, Германија, Швајцарија и Австрија но по борбата со карциномот од која излегува како победник, во ноември 2018 се враќа во родната земја. Таа за себе вели дека е уметник и ученик, затоа што патувајки низ земјините меридијани, патувајки низ животното секојдневие, со песна, танц, стих, фотографија… таа расте и учи ѝ за себе ѝ за светот кој ја опкружува. Нејзиниот портрет, како дел од музичката приказна за Унгарија, можете да го проследите на НАША ТВ!

СИТЕ ЕМИСИИ