КАЈАКАР НА СУВО

Јас го сакам Скопје. Со сите негови мани и убавини. Но најубавото нешто во мојов град е градскиот парк. А таму пак, постои кајакарскиот клуб Илинден. Членовите се деца. Од 10 до 12-13 години. И тренираат секој ден. Еден ден им отидов на тренинг . И ме примија. Мислев дека одма ке ми дадат кајак и весла и дека ке ме пикнат во вода. Ми дадоа кајак и весла и ме пикнаа во кајак и ми дадоа да веслам. НА СУВО!

Па тренинг низ парк..па вежби за загревање..па малце импровизирана теретана..Па ова е ова..па ова е она..Каква страст !

СИТЕ ЕМИСИИ