РОВАРЕЊЕ ВО ФРАНКФУРТ

Германија била една од “ најхејт ” земји. Не е точно.
Толку имам да кажам. Се шеташ и се ти е океј, организирано. Дали се услужливи? Налетавме на двајца, маж и жена ги замоливме да ни кажат каде се наоѓа станицата ( имавме навигација , ама сакавме да ја провериме нивната услужливост ) не ни објаснуваа, како кај нас што би објаснале, право, па лево , па на вториот семафор десно. НЕ. Тргнаа со нас до самата станица.
Сега го читам ова напишаното, дури и мене не ми изгледа дека е вистина. Ама, така беше.

СИТЕ ЕМИСИИ