„МАРЈАН ЃОРЃИЕВСКИ – ЛАЈФ“

„МАРЈАН ЃОРЃИЕВСКИ – ЛАЈФ“ е уште еден проект на НАША ТВ, кој во својата основа е уникатен, не само на нашиве медиумски простори.

„МАРЈАН ЃОРЃИЕВСКИ – ЛАЈФ“ е документарно играна серија на кабартскиот жанр, многу популарен во светот, стенд ап комедија. Овој специфичен начин на анимирање, односно засмејување на клубската публика, преку еден актер, комичар, кој „импровизира“ на отворена сцена, своја сценаристички, сценографски и визуелно спакувана форма, добива во ТВ форматот на стенд ап комедијата – „МАРЈАН ЃОРЃИЕВСКИ – ЛАЈФ“ на НАША ТВ.

Поточно, „МАРЈАН ЃОРЃИЕВСКИ – ЛАЈФ“ е документарно играна серија, во која се прикажани, авантурите, предизвиците и сите згоди и незгоди, кои му се случуваат на актерот, стендап комичарот, театарскиот режисер Марјан Ѓорѓиевски. Погледнуваме во неговиот, личен, социјален и професионален живот. Го следиме целиот пат “зад камерата” до крајната цел (пишување материјали за стендап комедија, создавање на претстави, борбата за живот и снаоѓањето за да се преживее во македонската реалност). Ќе имате шанса да погледнете во позадината на: реалниот живот на Марјан, без цензура и како и во брутално смешните сплетки, кои го очекуваат. За повеќе, следете ги 100-те епизоди, на НАША ТВ.

Жестокиот и харизматичен актер Марјан Ѓорѓиевски ќе ве насмее до солзи со неговото „МАРЈАН ЃОРЃИЕВСКИ – ЛАЈФ“ шоу. Следејќи го концептот за STAND UP комедија  Марјан Ѓорѓиевски, навистина успешно создава еден „нов“ жанр – стенд ап риалити шоу. Секојдневните ситуации и проблеми, преку динамичен сет ап, ги прикажува од еден поинаков агол, што предизвикува бурна смеа кај гледачите, посочувајќи им дека секоја ситуација во животот содржи комични елементи и дека смеата е составен дел на животот.

Инаку, Марјан Ѓорѓиевски добро и е познат на македонската јавност, До сега има реализирано над 50 улоги во својот матичен театар – Народен театар – Битола. Исто така, публиката добро го познава и од неговите преку 400 стенд ап настапи низ Македонија и во земјите од Балканот, како и преку турнеите во Австралија и во САД. Автор е и на неколку ТВ проекти, а работел и како сценарист во тв проектот Еден на Еден.

Инаку, неговите стенд ап парчиња на youtube имаат преку 15 милиони прегледи!

Овој ТВ формат, каков што е „МАРЈАН ЃОРЃИЕВСКИ – ЛАЈФ“ на НАША ТВ како уникатен проект на овие простори, им дава на гледачите единствена можност за уживање во овој жанр, кој е карактеристичен, како изведба во живо, пред се за клубовите или малите сцени во театрите.

„МАРЈАН ЃОРЃИЕВСКИ – ЛАЈФ“ го следи базичниот концепт на НАША ТВ, да промовира позитивни текови во нашето културно и општествено миље, и го збогатува на оригинален начин.

Термини на емитување:

Ден Премиера Прва Реприза Втора Реприза Трета Реприза Четврта реприза Времетраење во минути
Понеделник           15
Вторник           15
Среда           15
Четврток           15
Петок           15
Сабота           15

Марјан Ѓеорѓиевски live

НАСКОРО……на НАША ТВ! МАРЈАН ЃОРЃИЕВСКИ LIVE! Првиот Stand up комичар во Македонија, интернет сензација со над 15 милиони прегледи на you tube со над 700 настапи во живо во Македонија, Србија, Хрватска, Словенија..имал сипаници во 7- мо, турнеја во Австралија, прв бакнеж на 24 години, актер и сценарист во 4 ТВ проекти, фатил гуштер во живо на 2 години, молзел крава на 11 години и јавал бик на 9 години.А да…има над 15 милиони прегледи на you tube и над 50 одиграни улоги во театар. Предизвикот за Марјан е во следниот проект од 120 епизоди МАРЈАН ЃОРЃИЕВСКИ LIVE да има 120 нови улоги….молер, келнер, банкар, брокер, татко, фризер, градежен работник, син, продавач на полиси, доктор, експерт за ајвар, актер, таксист, научник, продавач на карти, дистрибутер, касиер, магационер, инспектор за паркинг, туристички водич, шеф на смена, водоводџија, монтер на мебел, готвач, професор по физичко, сточар, лаборант, комерцијалист, шеф на обезбедување, оператор во кол центар, фудбалски судија, агент за недвижности, пекар, месар, апотекар, новинар…фраер на батерии 🙂 Документарно играната серија МАРЈАН ЃОРЃИЕВСКИ LIVE , во различни ситуации и различни локации, со случајни и намерни гости. STAND UP во ДВИЖЕЊЕ, за прв пат во Македонија! И да не заборавиме: Марјан Ѓорѓиевски со својот Stand up проект досега има над 15 милиони прегледи на youtube! Лесно се прави споредба за да се види разликата 🙂 Купете веднаш , во следните 5 минути…:) (нарачки за теми, промоција и цени во инбокс) Марјан Ѓорѓиевски LIVE! Од септември , на НАША ТВ !

Posted by НАША ТВ on Сабота, 25 август 2018