за НИКОЛА

Никола Тодороски е актер/стендап комичар роден во Охрид 1983 год. Има 20 годишно искуство како актер и 9 години работи како професионален стендап комичар. Тој е сценарист водител и продуцент на комичното интернет и тв шоу “Стендап Револуција“. Исто така автор е и на сатиричното шоу “Министерство за Комедија“. Учествуваше во полуфиналето на светскиот натпревар “The Funniest Person in the World” во организација на познатиот клуб за стендап комедија “The Laugh factory”. Никола изведува над 150 шоуа годишно во земјава и пошироко. Покрај на македонски тој настапува и на англиски, српско-хрватски и бугарски јазик. Тој е еден од основачите наThe Comedy club Sofia
Ангажиран е како актер во Театарот во Охрид а работи и на повеќе телевизиски и видео проекти.
Николчееееее….Шо прајме!???

Кон проектот