JAZZ TV Тамара Обровац

Тамара Обровац е хрватска етно-џез вокалистка, флејтистка, композиторка и авторка на текстови. Покрај досега објавените 12, од кои 11 се авторски  албуми во кои доминира џезот во комбинација со етно влијанија од  Истра(особено дијалектот кој таа го користи) и пошироко раскошот на Медитеранот, кои се силен автентичен печат на Тамара Обровац, таа компонира и музика за драмски и балетски претстави, како и музика за филм. Нејзината музичка приказна, проследете ја во Џез листата на НАША ТВ.

 

СИТЕ ЕМИСИИ