JAZZ TV Хари Тавитијан

Хари Тавитијан е роден на 11 август 1952 на брегот на Црно Море во Констанца, Романија, во ерменско семејство. Тој е авангарден музичар, џез пијанист и композитор, кој создава фри-џез, етно-џез, а успешно плови и во водите на блузот. Неговата сторија, проследете ја на НАША ТВ.

 

СИТЕ ЕМИСИИ