ЈАВНИ ЛИЧНОСТИ

Во проектот БУШАВИ ГЛАВИ учествуваат 130 јавни личности со свои теми, дилеми, размислувања, емотивни детски приказни и предизвици. Во продолжение списокот со првите 100. За останатите ке почекате…..

 1. Симон Трпчевски – пијанист
 2. Сашко Коцев – актер
 3. Бисера Чадловска – маестра
 4. Игор Ангелов – актер
 5. Петар Младеновски – музичар, пејач
 6. Кристијан Шопов – магионичар
 7. Рубенс Муратовски – актер
 8. Катарина Илиевска Сиљановска – актер
 9. Јасмина Трошанска – дефектолог
 10. Сања Шутевска – кореограф
 11. Гордана Ѓорчева – ТВ презентер
 12. Ристо Самарџиев – музичар, пејач, композитор
 13. Гордана Ендровска – актер
 14. Горан Трифуновски –музичар, пејач
 15. Наталија Теодосиевска – актер
 16. Дарко Радуловиќ – спортист
 17. Билјана Драгичевиќ Пројковска – актер
 18. Елена В. Ѓеорѓиева – пејачка
 19. Емин Џијан – композитор, диригент
 20. Јован Бицевски – виолинист, професор по виолина
 21. Катарина Стојановска – оперски пејач
 22. Гоце Стевковски – музичар, перкусионист
 23. Тања Кочовска – актер
 24. Елена Ристевска – музичар, пејачка
 25. Ивана Кнез – моден дизајнер
 26. Соња Стамболџиска – актер
 27. Сања Арсовска – актер
 28. Мартин и Стефан Филиповски – музичари, пејачи
 29. Ивана Тасев – новинар
 30. Боби Јосифовски – менаџер, продуцент на Златно славејче
 31. Јана и Ана Стојановски – актери
 32. Снежана Балканска – играч, кореограф на народни танци во ТАНЕЦ
 33. Елизабета Костеска Миљковиќ – Раководител на центар за обука во ТАВ
 34. Магдалена Ризова – актер
 35. Тино Костадиновски – актер
 36. Ана Контраденко – музичар, концерт мајстор
 37. Жарко Димитриоски – тв водител
 38. Мила Ниновска – балерина
 39. Чедомир Митевски – актер
 40. Сара Мејс – музичар, пејачкс
 41. Алек и Андреј Ѓеорѓиевски – музичар, актер
 42. Даниел Кајмаковски – музичар, пејач
 43. Снеже Велков – ТВ водител
 44. Зоран Љутков – актер
 45. Калина Наумовска – актер
 46. Андријана и Николина Јаневски – музичари, соло пејачи
 47. Александар Михајловски – актер
 48. Кристина Арнаудова – музичар, пејачка
 49. Благица Секуловска – драматург, сценарист
 50. Тамара Дапчевиќ и Тијана Велковска – музичари, пејачки
 51. Благојче Трајковски –музичар, кларинетист
 52. Верче Милошевска Љубојна – пејачка
 53. Наташа Мешковска – спортист, тренер по пливање
 54. Добрила Грашеска – пејачка
 55. Игор Стефановски-Иџе – спортист
 56. Никола Давидов – пилот
 57. Елена Ангеловска – манекенка
 58. Гораст Цветковски – актер
 59. Влатко Илиевски – актер, пејач
 60. Ивана Павлаковиќ – актер
 61. Сара Миленковска – актер
 62. Бојан Трифуновски – режисер
 63. Сузана Турунџиева – музичар, водител, пејач, писател
 64. Роберт  Јанков –ТВ водител
 65. Јана Манева Чуповска – моден дизајнер
 66. Вики Ристоска – радио водител
 67. Јасмина Билаловиќ – актер
 68. Викторија Лоба – музичар, пејачка
 69. Атанас Атанасовски – актер
 70. Коле Ангеловски –режисер, актер
 71. Владимир Блажев – Панчо ДНК – музичар, пејач, композитор
 72. Тања Кларис-моден креатор
 73. Дејан Лилиќ – актер
 74. Др Слободан Ѓеороргиев – стоматолог
 75. Кристијан  Антовски-соло пејач
 76. Владимир Костов –концерт мајстор-виолина
 77. Зорица Црношија – тв водител, монтажер
 78. Александар Ставрев – меѓународен фудбалски судија
 79. Др. Виктор Стефановски – ортодонт, протетичар
 80. Влатко Лозановски – музичар, пејач, композитор
 81. Драган Спасов Дац – актер
 82. Елена Пренѓова – поетеса
 83. Гордана Нацева – спортист
 84. Дики и Гаро ТАВИТЈАН – музичари –композитори
 85. Тони Зен-музичар композитор-рапер
 86. Индира Кастратовиќ-тренер по ракомет
 87. Лидија Софревска – шампион во шах
 88. Каролина Гочева – музичар – пејачка
 89. Олга Панго – кореограф
 90. Ана Левајковиќ – актерка
 91. Лабина Митевска – актер – продуцент
 92. Жарко Димоски-актер
 93. Дејан Ангеловски – шампион во фрлање на копје
 94. Борјан Цанев – диригент
 95. Александар Митевски – композитор – пејач
 96. Ана Костадиновска (музичар,хорски диригент, пратечки вокал)
 97. Нина Костова Јаневска
 98. Зорица Каракутовска – професор по хармоника
 99. Бети Илиевска –  композитор
 100. Драгана Милошевска – режисер

Кон проектот