НОВА –Чао градинка! Здраво училиште ! 2022

„Потребно е едно цело село за да се одгледа дете“, вели една африканска поговорка. Сигурни сме за „селото“ составено од училишна заедница на НОВА, која покажала огромна грижа за децата од градинката,  грижа едни за други. Така, годините поминати во градинка, децата ќе ги носат во себе, како години на љубов, радост, грижа, учење, воспитување. Затоа, на заедничката претстава, во чест на оваа грижа, на целиот тим на НОВА, за да се потврди, уште еднаш, колку се важни малите членови на големата заедница на НОВА. Тие, кои завршуваат со градинката и зачекоруваат во новата фаза од образование, во прво одделение.  На овој ден, со пригодна  претстава, покажаа што научиле,  со настапот на учениците од 3 и 4-годишна возраст. Ова е, всушност прв пат, во текот на овие три години, оваа група ученици да имаат можност да настапат, па тоа  прави да се уште повозбудени. Но, музиката ја разби возбудата, преку  комбинација од музички настап на учениците од 3 и 4-годишна возраст , кои настапија заедно на песната Еј, Би, Си. Покажаа и дека научиле да танцуваат.  Танцуваа   прекрасните  ученици на 3-годишна возраст на песната „Здраво на сите“. Танцуваа и  учениците на 4-годишна возраст, со танцувачки настап на песната „8 Планети“, а и со танцувачка изведба на песната „Градинке, до видување“.  Возбуда, трема, игра, смеа. Така, Истражувачи, Сезнајковци, Мислители , Комуникатори , Принципиелни , Отворени , Грижливи ,Преземачи на ризик ,Урамнотежени , Склони на размислување,

Добре дојдовте во прво одделение!

СИТЕ ЕМИСИИ