VALENTINE’S AT NOVA

НОВА исполнета во црвена магија на љубовта. Настан, на кој се празнува љубовта и се слави во нејзина чест. На овој ден, во НОВА воздухот е опиен од слатки воздишки, црвени срциња, балони, слатки мечиња и  убави љубовни колачиња.

На овој ден, во училиштето дефилираше ЉУБОВТА, преку Љубовниот базар, на кој секој купи за својата љубов. Некој скриено, некој јавно, но секој за секого имаше љубов.

Но, што е љубовта за мене?

Љубов е саканата, пријателството, семејството, она што се очекува од него, она што прави да се чувствуваме безбедни, да знаеме дека некој е грижлив кон нас.

Но, не само на овој ден, туку секогаш.

Затоа, нека има љубов секој ден!

СИТЕ ЕМИСИИ