ROCK TV Лачни Франц

“Лачни Франц“ е рок група од Словенија, создадена во Марибор 1979 од Зоран Предин и Ото Римел. Деби албумот “Икебана“ го снимаат за само 36 часа и го објавуваат во 1981. Во 1983 го имаат првиот хит “Не ми дихат за овратник“. Нивната рок приказна, само на НАША ТВ.

СИТЕ ЕМИСИИ