РУПЕРТ МАРДОК

Големите бизнис ликови од светот, за бизнисот емотивно споделуваат, а Руперт Мардок големиот австралиски магнат вели:„ Не можете да изградите силна корпорација со многу комисии и управен одбор што треба да биде консултиран за се и сешто.Треба да бидете способни сами да донесувате одлуки“. Освен него, со мудри изреки за бизнисот и Питер Дракер, Филип Грин, ликови кои оставија длабоки траги во светската бизнис елита низ историјата. Филип Дракер познат американски професор во областа на менаџментот ќе рече: „Повеќето дискусии во врска со донесувањето на одлуки претпоставуваат дека само топ извршните менаџери донесуваат одлуки или дека само нивните одлуки се земаат во предвид, а тоа е опасна грешка“.За останатите мисли за бизнисот, може многу да се научи, во следното видео:

СИТЕ ЕМИСИИ