ЏОРЏ СОРОС

Познатите светски економисти, споделуваат искуства за економските текови кои се случуваа низ годините, кои треба да се гледаат како една поучна лекција, за да се успее повеќе. Меѓу нив, Бен Бернанке забележува дека економските последици од крахот на берзите помалку зависат од силината на крахот, отколку од реакциите на креаторите на економската политика. Џорџ Сорос вели, финаниските пазари генерално се непредвидливи па затоа треба да се има предвид различни сценарија. Со свои искуства и Питер Линс, авторот на многу книги за инвестирање, како и Марк Кјубан, Џим Крамер во следното видео:

СИТЕ ЕМИСИИ