БИЛ ГЕЈТС

Еден и единствен, Бил Гејтс кој е еден од највлијателните луѓе во светот, кој ја направи вистинската револуција во дигиталниот свет, човек пред кој сите се поклонуваат, за она што го направи во својата бизнис историја. Лик од кој може многу да се научи за водењето и разбирањето на бизнисот. Не помалку важен, „рамо до рамо“ со Гејтс и Џек Велч, со својата позната изрека и мисла: „Желбата за промена е квалитетна особина дури и ако тоа значи да доведете некој дел од компанијата во тотална конфузија извесно време“.На нивните големи ставови се надоврзува и Ерик Шмит, кој вели „ Технологијата постојано еволуира, а компаниите не треба да се плашат од предизвикот на промени“. Следното видео зборува многу повеќе за нивните ставови:

СИТЕ ЕМИСИИ