ОПРА ВИНФРИ

За бизнисот кажаа генијални мисли големите умови, кои со тоа потврдуваат дека треба да се биде истраен во своите желби. Доналд Трамп вели, секој да си ја пронајде својата цел, иако тоа може да биде процес што ќе трае цел живот, зошто нема апсолутна временска дистанца, што е добра причина за да не се предадеме. Своите ставови за бизнисот ги кажаа и Руперт Мардок, Филип Најт, Ли Иакока, Питер Дракер. Опра Винфри, пак, со својата животна историја, само остава да се слушне и научи нејзината животна и бизнис филозофија, како пример за пристапот во бизнисот и постигнувањето успех. Во видеото за сите овие ставови на светските бизнис лидери.

СИТЕ ЕМИСИИ