РЕЈ КРОК

Успешниот човек создава навика од правењето нешта, што неуспешниот не сака да ги прави, вели Томас Едисон. Освен оваа мисла на успешните, корисно да се погледнат и ставовите на Реј Крок, кој вели „Лесно е да имаш принципи кога си богат.Поважната работа е да имаш принципи кога си сиромашен“.Освен нив, со генијални искуства и Филип Грин и саудискиот принц Алвалид Бин Талал Алсауд, кој вели дека има еден многу интерес пристап во креирањето на своите постапки, за него важи девизата: „Ако реши да прави нешто, го прави тоа спектакуларно, инаку не го прави воопшто“. Повеќе во видеото:

СИТЕ ЕМИСИИ