ТЕД ТАРНЕР

Што може да се научи за бизнисот од познатите и докажани светски бизнисмени? Во бизнисот треба да постои и момент на филантропија. Џон Мекеј на оваа тема ќе рече: „Не се сомневам дека малку корпоративна филантропија е навистина добра и корисна работа на долг рок“.Ричард Бренсон, ќе додаде, „безобразно скапи јахти и приватни авиони нема да направат да уживате повеќе… мора да има баланс“.Согласни за давањето се и Пол Ален и Тед Тарнер, кој откако почнал да заработува многу, сам си го поставувал прашањето, што ќе прави со толку многу пари, за што презел и многу чекори, вложувајќи дел од своето богатство. Повеќе за неговиот успех во бизнисот со Си-Ен-Ен и за останатите, во следното видео:

СИТЕ ЕМИСИИ