Home Култура Културо
Долго најавуваната промоција на книгата „Жена вредна злато“ од Сашо Тасевски ја имаше својата промоција во Драмскиот Театар во Скопје. Македонската читателска публика помеѓу која...
КУЛТУРО – ПРЕС – секојдневно следење и емитување прилози, во времетраење од 10 до 20 минути, за сите атрактивни културни настани што се случуваат...
КУЛТУРО ФОРУМ СО ЈАГОДА МИХАЈОВСКА, АНА ЈОВКОВСКА И ФРОСИНА ПАРМАКОВСКА Моќта на женскиот збор Вирџинија Вулф, Маргарет Јурсенар, Перл Бак, Маргарет Дирас, Џорџ Елиот се само...
КУЛТУРО ФОРУМ СО МАЈА ЧАНКУЛОВСКА, ДОНКА БАРЏИЕВА И КРСТЕ БОГОЕСКИ Грижа за националното богатство Националната галерија ја поседува најстарата збирка на уметнички дела и претставува храм...

Последни написи

ЗЕЛЕНА ТРАНСФОРМАЦИЈА НА БИЗНИСИТЕ

Воведувањето на „Зелениот план“ со цел постигнување на климатска неутралност до 2050 година,наметнува воведување на промени и ревизија на досегашниот начин на градење на...

ИНТЕРНЕТ И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИСКИ СЕРВИС ЗА РАЗВОЈ НА БИЗНИСИТЕ

Интернетот направи револуција и го промени начинот на кој работат компаниите. Со него се овозможи директно поврзување на организациите кои соработуваат во деловното работење...

ИНТЕГРИРАНИ ТУРИСТИЧКИ ПОНУДИ ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА РАЗВОЈ НА ТУРИЗМОТ

По прогласувањето на дел од Осоговските планини во 2020 год. и Малешево во 2021 год. за заштитени подрачја, Источниот регион од државата добива нова...

МЕРКИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ВИСОКА ИНФЛАЦИЈА

Во справувањето со инфлацијата, клучна улога имаат мерките на Народната банка. Таква е состојбата и на светско ниво, улогата на централните банки во справувањето...

за ПРОЕКТОТ

ЗГОТВЕНО НАД ОБЛАЦИ со Марија Гегоска . 200 епизоди по 20 минути. Две премиери неделно со 8 репризи неделно. Рецепти од познати филмски сцени. Што е толку слатко во Синема парадизо? ...
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE