Home Култура Културо
КУЛТУРО ФОРУМ- ЛОРЕТА ГЕОРГИЕВСКА ЈАКОВЛЕВА, ВЕРА СТОЈЧЕВСКА АНТИЌ И ЉУДМИЛ СПАСОВ Блаже Конески – икона на македонскиот јазичен идентитет Блаже Конески големиот креативен научник – славист...
КУЛТУРО – ФОРУМ – дебатна емисија во времетраење од 60 минути, со најмалку три соговорници, кои ги споделуваат и спротиставуваат своите размисли, начини на...
ГОСТИН АРНА ШИЈАК Актерот на ниво на религиозен фанатик, сам во својата борба се справува со индивидуализмот. Врската сам со себе е една од клучните...
ГОСТИН НИКОЛА УЗУНОВСКИ Што може да ја спаси уметноста? Долгогодишното интернационално искуство на Никола Узуновски не’ води низ овој разговор да дискутираме за визуелните уметности,...

Последни написи

ЗЕЛЕНА ТРАНСФОРМАЦИЈА НА БИЗНИСИТЕ

Воведувањето на „Зелениот план“ со цел постигнување на климатска неутралност до 2050 година,наметнува воведување на промени и ревизија на досегашниот начин на градење на...

ИНТЕРНЕТ И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИСКИ СЕРВИС ЗА РАЗВОЈ НА БИЗНИСИТЕ

Интернетот направи револуција и го промени начинот на кој работат компаниите. Со него се овозможи директно поврзување на организациите кои соработуваат во деловното работење...

ИНТЕГРИРАНИ ТУРИСТИЧКИ ПОНУДИ ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА РАЗВОЈ НА ТУРИЗМОТ

По прогласувањето на дел од Осоговските планини во 2020 год. и Малешево во 2021 год. за заштитени подрачја, Источниот регион од државата добива нова...

МЕРКИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ВИСОКА ИНФЛАЦИЈА

Во справувањето со инфлацијата, клучна улога имаат мерките на Народната банка. Таква е состојбата и на светско ниво, улогата на централните банки во справувањето...

за ПРОЕКТОТ

ЗГОТВЕНО НАД ОБЛАЦИ со Марија Гегоска . 200 епизоди по 20 минути. Две премиери неделно со 8 репризи неделно. Рецепти од познати филмски сцени. Што е толку слатко во Синема парадизо? ...
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE