ЏИНА ПАПАС-ЏОКСИ

Во пријатна атмосфера и релаксиран разговор нашиотЏинас Папас Џокси ни ги споделуваше убавините на неговиот омилен град Сплит и реонот Далмација.
Најубавиот и најкреативниот дел од неговиот живот го има поминато во Сплит како искуство преточено во чувства, музика, дружба, пријателство.
Од таму има инспирација за неколку свои песни, мегу кои и песната „На Велигден сум се заљубил “ која ја одбележува неговата кариера.

Џокси ни раскажа како се служи риба на 1001 начин а еден од специјалитетите кој го пробал и за кој има посебни чувства е сарделата која се подготвува на жар и воопшто не се чисти и се јаде со изнутрици.

Неговата приказна не доближи до оваа преубава медитеранска земја.
А каква храна му подготви Зоран Ралев на Џокси и кои се песни се испеаа и кои догодовштини се раскажаа, ќе мора сами да откриете.
Какво вино пиеја? Од БОВИН, се разбира.

СИТЕ ЕМИСИИ