БИЉАНА МАКСИМОВСКА

Билјана Максимовска го сака Париз. И Париз ја сака Билјана. А што инаку би правела Билјана неколку пати во Париз ако не е така. Помини, замини..пак Билјана во Париз : )

Париз е фантастичен  .
Таа вели- Сите кој го знаат Париз или имаат позитивно претчувство пред да одат или прекрасно искуство кога се враќаат дома.

Тоа што многу и се допага во Париз, се лугето.
Се пие многу вино на секоја трпеза и во секое време и кога се слави и кога е свеченост или обичен ручек. Французите јадат многу едноставно и чинот на храна им е момент за делење со семејството и пријателите .
Тие многу сакаат да разговараат и да имаат постојано чаша вино во рака и да јадат многу сирење, леб, салата, месо и вино.

На Билјана најголем впечаток и оставаат атмосферата и лугето ,таа сака едноставни јадења. Никогаш нема да ги заборави најдобрите свежи остриги кој ги јадела во Франција .

Посебно доживување и се утрата во Париз, кога целиот град мириса на нивните пекари кој ги будат сите сетила .

СИТЕ ЕМИСИИ